Seksuaaliterveyden perusteet > Ulottuvuudet > Psyykkinen ulottuvuus > Aistillisuus ja erotiikka
1 2 3 4 5

Aistillisuus ja erotiikka

Seksuaalisuus on elämänenergiaa ja elämyksiä, joille jokainen antaa omat merkityksensä. Seksuaalinen nautinto on harvoin pelkästään fyysistä. Mielikuvat ja fantasiat ovat seksuaalisuuden henkilökohtaisia kerroksia ja intiimiä aluetta: rajatonta ja sallittua, eriytymätöntä ja alkukantaista. Fantasiat eivät kerro mitään yksilön taipumuksista tai suuntautumisesta. Ne ovat hyväksyttäviä kaikissa muodoissaan. Fantasiat ovat positiivinen ehtymätön voimavara. Erotiikan kautta seksuaalisuus saa mielekkyyden. Erotiikkaa on pienissä asioissa: katse, ilmeet, eleet, pienet sanat, pienet kosketukset, tapa pukeutua, liikkua ja huumori jne. Seksuaalisuuden ja erotiikan ympärille on kehittynyt omanlaatuisensa kulutusyhteiskunta. Se tuottaa omaa seksuaalista ja eroottista lumemaailmaa.

Lähdesmäki, Saastamoinen: Alastomuuden äärellä Progradu-työ Jyväskylän yliopisto 1997

Flirttailu on taitopeli, joka vaatii nokkeluutta, huumorintajua ja herkkyyttä. Parhaimmillaan flirttailu on peliä pelin vuoksi, ei päämäärän. Tutustu aiheeseen seuraavan lehden artikkelissa!

Flirtti/Yliopistolainen

Suudelma on herkin tapa viestiä psyykkistä tunnetta fyysisen kosketuksen avulla. Suuteleminen on aistikasta kommunikointia. Parhaimmillaan se osoittaa rakkautta ja kiintymystä. Monilta suutelu sujuu luonnostaan ilman kummempia oppitunteja.

Tärkeitä erogeenisia alueita ovat iho, rinnat ja sukupuolielimet, mutta miesten ja naisten tärkein rakasteluelin on kuitenkin SYDÄN.

Hellyysharjoitus Sexpon mukaan

Voit käyttää apunasi seuraavia materiaaleja ja linkkejä:

Morin, J. 1995 The erotic mind.
Tulppaani sademetsässä 2003. Sexpo-säätiö