Kuidut ja langat > Luonnonkuidut > Villa (WO) > Villan merkit
1 2 3 4 5 6 7 8

Villan merkit

Villan merkit

Woolmark

Woolmark on kansainväliset normit täyttävien tuotteiden laadun tae. Merkki takaa samat ominaisuudet kaikkialla maailmassa.
1. Materiaali on puhdasta, uutta, ennen käyttämätöntä villaa.
2. Kuitujen vetolujuuden on täytettävä tietyt vaatimukset, jotta tuotteen valmistaminen ja viimeistely onnistuisi ja tuotteen käyttöominaisuudet olisivat riittävät.
3. Värinkestoille asetetaan myös tietyt laatuvaatimukset. Woolmark-merkillä varustetut tuotteet testataan, jotta varmistutaan siitä, että niiden värit kestävät riittävässä määrin pesua ja auringon valoa.

Woolblendmark

Tällä merkillä annetaan kuluttajalle takuu villasekoitetuotteista. Woolblendmark on tarkoitettu tuotteille, jotka suurimmalta osalta ovat villaa ja joiden muiden kuitujen osuus on perusteltua käyttöominaisuuksien parantamiseksi.


Merkitseminen ja tarkkailu

Woolmark- ja Woolblendmark-tuotteissa tulee aina olla kiinniommeltu Wolmark- tai Woolblendmark-merkki. Näin valmistaja takaa, että tuote täyttää IWS:n sille asettamat laatuvaatimukset. IWS kontrolloi jatkuvasti, että sekä valmistusvaiheessa että vähittäiskaupassa olevat villatuotteet täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset.